Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-06@05:31:56 GMT

گشت و گذار در روز شلوغ نمایشگاه کتاب

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۴۱۴۸۶

گشت و گذار در روز شلوغ نمایشگاه کتاب

هشتمین روز از نمایشگاه کتاب تهران طبق پیش‌بینی‌ها روز شلوغی را پشت سر گذاشت.

به گزارش ایران اکونومیست، همان‌طور که انتظار می‌رفت هشتمین روز از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران (۲۹ اردیبهشت‌ماه) با توجه به پیش‌بینی‌ها، روز شلوغی را پشت سر گذاشت و بازدیدکنندگان از همان ساعت‌های اولیه در نمایشگاه به گشت و گذار پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک روز تعطیلی نمایشگاه (سه‌شنبه، ۲۷ اردیبهشت) به دلیل آلودگی هوا گمانه‌هایی را مبنی بر تمدید نمایشگاه در میان ناشران و رسانه‌ها مطرح کرد. تا جایی که به گفته وزیر ارشاد تمدید نمایشگاه در حال بررسی است اما مزیت مهم نمایشگاه امسال برگزاری به صورت مجازی بوده است و احتمال دارد بخش مجازی شود زیرا در صورت تمدید بخش فیزیکی نهادهای مختلف درگیر هستند. محمدمهدی اسماعیلی در این‌باره می‌گوید: تصمیم‌گیری نهایی نشده اما بنا داریم از نظر حضوری و یا مجازی تمدید صورت گیرد که افرادی که فرصت خرید کتاب را از دست داده‌اند بتوانند در نمایشگاه حضور داشته باشند.

سخنگوی نمایشگاه هم می‌گوید: به مردم توصیه می‌کنیم از فرصت باقی‌مانده نمایشگاه کتاب استفاده کنند و به هوای این‌که بخش حضوری نمایشگاه تمدید می‌شود، نباشند. تمدید نمایشگاه موضوع پیچیده‌ای است و نیازمند هماهنگی دستگاه‌های مختلف است لذا مسئله تمدید حضوری نمایشگاه بعید است که اتفاق بیفتد. اگر هم تمدید داشته باشیم، در بخش مجازی نمایشگاه خواهد بود.

 

نمایشگاه کتاب در روز پنجشنبه میزبان وزیر فرهنگ قطر، میهمان ویژه نمایشگاه کتاب بود که وزیر ارشاد هم او را همراهی می‌کرد. آن‌ها و هیئت همراه از بخش بین‌الملل و برخی از غرفه‌ها دیدار کردند.

 

در روز هشتم نمایشگاه همچنین شاهد صف طولانی برای برخی از کتاب‌ها بودیم؛ مثلا صف طولانی برای گرفتن امضای شاعر مورد علاقه؛ البته بودند شاعران و نویسندگانی که سرشان چندان هم شلوغ نبود و به خوش و بش با خوانندگان می‌گذراندند.

از چهره‌های حاضر در نمایشگاه در روز پنجشنبه می‌توان به لوریس چکناواریان، محمدکاظم کاظمی و همسرش زینب بیات شاعر، مصطفی رحماندوست، فرهاد حسن‌زاده، فاضل نظری، بیژن اشتری، مرتضی سرهنگی، گلعلی بابایی و سعید لیلاز اشاره کرد. همچنین از دولتی‌ها علاوه بر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، به انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور، و سردار رحیم صفوی می‌توان اشاره کرد. 

همچنان که برخی از ناشران تخفیف و فروش ویژه گذاشته‌اند یا کالای غیر از کتاب مثل بازی فکری و کره زمین و فلش و... می‌فروشند سخنگوی نمایشگاه کتاب می‌گوید ۵۴ پرونده در جلسه کمیته بررسی تخلفات ناشران مطرح شده که برای ۴۵ پرونده رأی از جنس تخلفات آیین‌نامه‌ای صادر شده است. تخلفات از عرضه کتاب‌های ناشران دیگر، رعایت نکردن مفاد آیین‌نامه برای استفاده از دستگاه کارتخوان، رعایت نکردن شئونات و برگزاری برنامه‌های اعلام‌نشده را شامل می‌شود. آرای صادره از ۳ تا ۵ ساعت بسته شدن غرفه و دریافت تذکر کتبی تا محرومیت از حمایت‌های یک ‌سال آینده وزارت ارشاد و محرومیت از حضور از دوره بعد هستند.

او که روز چهارشنبه از مردم خواسته بود از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند، از مردم خواست بازدید خود از نمایشگاه را در ساعت پیک و شلوغی نمایشگاه نگذارند. 

در حیاط شبستان که قدم بزنید کودکان و نوجوانان را خوشحال و مشغول بازی‌ای می‌بینید که صورتشان نقاشی شده و تاج کاغذی بر سر دارند. از چندتایی‌شان درباره نمایشگاه و کتاب‌هایی که خریده‌اند می‌پرسم، همه نمایشگاه‌ را دوست دارند، برخی کتاب‌هایی را که خریده‌اند، انتخاب خودشان بوده و برخی هم نام کتاب را به یاد ندارند و با پرسشم سراغ پدر و مادرشان می‌روند تا به من بگویند چه کتاب‌هایی برایشان انتخاب شده است اما بیشتر از کتاب، از بودن در نمایشگاه کتاب خوشحال هستند.

 تعدادی عروسک‌های عمو فیروز و ننه سرما را دوره کرده‌اند و از آن‌ها درباره سنشان می‌پرسند، سوالاتی درباره پوشش آن‌ها دارند و گاه از خانواده‌شان می‌خواهند با این عروسک‌ها عکسی به یادگار بگیرند. 

البته عکس گرفتن یکی از سنت‌های نمایشگاه است؛ عکس با نویسنده و شاعر حتی اگر او را نشناسند و بعد از این‌که کمی دور شدند از دوست و شخص دیگری نامش را بپرسند، عکسی از حضورشان در محیط مصلی، کتاب‌های‌شان یا سوژه‌های جالبی که می‌بینند.

مبلمان شهری یکی از کمبودهای محیطی مصلی است اما هستند خانواده‌هایی که زیرانداز و وسایل پیک‌نیک خود را به نمایشگاه آورده و در گوشه‌ای در سایه و به دور از تیزی آفتاب بساط خود را پهن می‌کنند.

سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از بیست‌ویکم تا سی‌ویکم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ در دو بخش حضوری در مصلای امام خمینی(ره) و مجازی در سامانه ketab.ir برگزار می‌شود.

مصلی در روزهای پایانی هفته از ساعت ۱۰ صبح تا ۹ شب پذیرای علاقه‌مندان است.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: نمایشگاه کتاب ۱۴۰۱ ، نمایشگاه مجازی کتاب تهران ، سی و سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ، زمان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران ، آدرس سایت نمایشگاه کتاب تهران چیست؟ ، سایت نمایشگاه کتاب تهران ۱۴۰۱

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: نمایشگاه کتاب ۱۴۰۱ نمایشگاه مجازی کتاب تهران سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران زمان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران نمایشگاه کتاب تهران کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۱۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور کتاب‌فروشی‌ها در نمایشگاه کتاب، آری یا خیر؟

در روزهای گذشته ناشرانی به حضور کتاب‌فروشان در بخش مجازی نمایشگاه کتاب نقد وارد کردند این درحالی است که در سال گذشته کتاب‌فروشان تنها ۸ درصد از فروش ۴۰۰ میلیارد تومانی را به خود اختصاص داده بودند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، «کتابفروشی‌ها حکم ریه‌های صنعت نشر را دارند؛ تعجب می‌کنم از نقد حضورشان در بخش مجازی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران» متن توئیتی است که محمدعلی مرادیان مدیر دفتر کتاب و توسعه کتابخوانی وزارت ارشاد نسبت به حضور کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه کتاب زده است.

بخش مجازی نمایشگاه کتاب در سال گذشته با توجه به آمار خانه کتاب و ادبیات ایران نزدیک به یک میلیون و ۳۶۹ هزار و ۷۲۴ نسخه از ۲ هزار و ۲۳۱ فروشگاه (از میان فروشندگان آثار ۲ هزار و ۵۹ ناشر و ۱۷۲ کتاب‌فروش شرکت کرده بودند) فروش داشته است؛ از مجموع آثار به فروش رسیده هم ۸۲ درصدش را ناشران به فروش رساندند یعنی نزدیک به یک میلیون و ۱۱۳ هزار و ۴۶۸ نسخه کتاب و ۱۸ درصد را هم کتابفروشان که کم‌تر از ۲۶۰ هزار نسخه بوده است، این آمار و ارقام فقط برای بخش مجازی است و از میزان فروش حضوری ناشران عدد رسمی وجود ندارد تا بدانیم که حضور کتابفروشان چه مقداری بر فروش کل ناشران تأثیر گذاشته است با این حال تأثیر کتابفروشان بر تعداد فروش مستقیم ناشران در بخش مجازی ۱۸ درصد است.

رکود ۲ ماهه کتابفروشان بعد از نمایشگاه

محمدحسین اسلامی‌فر مدیر کتابفروشی پاتوق کتاب تهران در خصوص حضور کتابفروشان در نمایشگاه کتاب گفت: «کار بزرگی که طی یکی دو سال اخیر در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رخ داد، حضور کتابفروشان در این رویداد است. حضوری که در فضای مجازی محقق شد و همزمانی آن با نمایشگاه کتاب تهران یک کار بزرگ است، زیرا رکودی که از قبل این نمایشگاه تا بعد از نمایشگاه کتاب در کتابفروشی‌ها حدود یک تا دو ماه بعد رکود وجود دارد، رفع می‌شود.»

ناشران به سمت انحصار می‌روند

از طرفی هم میانگین محصولات عرضه شده ۱۲۳ هزار تومان بوده است و از تمام ۱۶۸ میلیارد و ۴۷۶ میلیون تومان فروش در بخش مجازی ۱۸ درصد به اقتصاد کتابفروشان کمک کرده است یعنی ۳۱ میلیارد و ۵۱۹ میلیون تومان. هر کتاب فروش (۱۷۲ کتاب‌فروش در طرح شرکت کردند) به طور میانگین نیز ۱۸۳ میلیون تومان! که البته باز از این عدد هم به ناشر درصدی می‌رسد و حتی برخی از ناشران هم خودشان کتابفروشی دارند و این‌طور نیست که دریافتی ناشر از فروش کتابفروشان صفر باشد. ن

اشر کتاب خود را با میانگین تخفیف ۲۵ تا ۳۰ درصد به کتاب‌فروش می‌دهد و در این دوره نیز کتاب‌فروش باید ۱۰ درصد هم تخفیف، ۳ درصد سهم خانه کتاب و ادبیات، هزینه پست و نیرو را هم بدهد؛ مجموع سود کتابفروشی نیز شاید به کمتر از ۱۵ درصد برسد اگر بخواهیم سود خالص کتاب‌فروش را همان ۱۵ درصد از ۳۱ میلیارد و ۵۱۹ میلیون تومان برآورد کنیم در کل هر کتاب‌فروش ۲۷ میلیون تومان از فروش مجازی نمایشگاه سود خالص برده است، البته باز هم برای ناشران حضور کتابفروشان سودی هم به همراه داشته است.

نبود کتابفروشان برای ناشران از این جهت اهمیت دارد که در این ۱۰ روز بتوانند نقدینگی خود را در سریع‌ترین زمان ممکن جمع‌آوری کنند، اما هر ناشر نزدیک به ۶۶ میلیون تومان فروش خالص داشته است؛ این رویه که ناشران آثارشان به طور انحصاری به فروش برسانند به مرور به حیات کتابفروشان ضربه می‌زند و ویترین ناشران روز به روز کوچک و کوچک‌تر می‌شود و ناشران فروشنده انحصاری آثارشان می‌شوند با حاشیه سود نزدیک به ۷۰ درصد که در چاپ‌های بعدی نیز این عدد بیش‌تر خواهد شد.

حسین جاوید مدیر نشر کتاب سده در واکنش به توئیت مدیر اداره کتاب نوشت: «تولید وابسته به نقدینگی است. ناشری که نقدینگی نداشته باشد، کتاب‌فروش هم کتابی برای عرضه نخواهد داشت. نمایشگاه به طور سنتی از سال ۶۶ متعلق به ناشرها بوده است و با گرفتن این بازار از آن‌ها، یا با کوچک کردن سهم بازارشان همین نظم چرخه هم به هم می‌ریزد. نظر صدها ناشر همین است.»محمدعلی مرادیان در ادامه توئیت خود در خصوص کتابفروشان این‌طور آورده است: «یکی از مهم‌ترین عوامل تداوم، رونق و مانایی ناشران تلاش زنجیره‌ای فروش خصوصاً کتابفروشی‌هاست. سراسر سال چه کسی بیشتر کتاب‌های ناشران را می‌فروشد؟»البته سهم کتابفروشان از حجم اقتصادی نمایشگاه کتاب در ۲ بخش مجازی و فیزیکی سال گذشته ۷.۸ درصد بوده است.

منبع: فارس

کد خبر 750612

دیگر خبرها

  • عرضه کتاب‌های غیرمجاز در نمایشگاه مجازی امکانپذیر نیست +فیلم
  • امکان عرضه کتاب‌های غیرمجاز در نمایشگاه مجازی وجود ندارد +فیلم
  • حضور کتاب‌فروشی‌ها در نمایشگاه کتاب، آری یا خیر؟
  • ناشران بخش مجازی نمایشگاه سی‌وپنجم نسبت به آماده‌سازی پنل مجازی‌ اقدام کنند
  • اعلام فرصت ناشران بخش مجازی نمایشگاه کتاب برای آماده‌سازی پنل
  • در بخش مجازی نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ چه خبر است؟
  • ۱۸ اردیبهشت؛ آخرین مهلت آماده‌سازی پنل مجازی‌ نمایشگاه سی‌وپنجم کتاب
  • سامانه بازار کتاب تا پایان نمایشگاه سی‌وپنجم غیرفعال است
  • سامانه بازار کتاب تا انتهای نمایشگاه سی‌وپنجم موقتا غیرفعال است
  • سامانه بازار کتاب تا انتهای نمایشگاه کتاب موقتا غیرفعال است